ویزا مهاجرت

تفاوت ویزا، اقامت و تابعیت را در مهاجرت بدانید؟


هر روش مهاجرتی که تا امروز، اسم آن به گوش شما خورده است در یکی از این دو دسته قرار می گیرند:
الف) ویزا (Visa)
ب) اقامت (Residence Permit)
در واقع یا از همان ابتدا به شما ویزا می دهند و یا کارت اقامت برای شما صادر می گردد. اما امکان ندارد از ابتدا به شما پاسپورت بدهند.
الف) ویزا چیست؟ ویزا برای انجام کاری خاص و در مدت زمانی خاص صادر می‌گردد. در طول دوره اعتبار ویزا، شما برخی از حقوق شهروندان آن کشور را ندارید.
مثلا اگر ویزای کاری بگیرید پس از پایان مدت ویزای خود باید به کشورتان بازگردید و یا آنرا تمدید کنید، البته پلیس آن کشور موظف نیست ویزای شما را تمدید کند.
همچنین باید بدانید شما با ویزا نمی توانید تسهیلات بانکی بگیرید و یا حتی برای خود ماشین یا خانه بخرید. شما و خانواده تان با داشتن ویزا در یک کشور مهمان هستید.
ب) اقامت چیست؟ توسط بعضی از روش ها، شما و خانواده تان از همان ابتدا صاحب کارت اقامت (شهروندی) می شوید اما این اقامت تحت هیچ حالتی از همان ابتدا دائمی نیست.
پس از گذر ۵ سال از تاریخ صدور اقامت موقت (TRP)، امکان درخواست اقامت دائم (PR) را خواهید داشت.
نکته مهم اینجاست که با داشتن اقامت هر کشوری (چه دائم چه موقت)، شما با دیگر شهروندان آن کشور هیچ تفاوتی از لحاظ حقوق شهروندی ندارید. میتوانید حساب بانکی باز کنید، تسهیلات بانکی بگیرید، تحصیل رایگان داشته باشید، ملک، خودرو و… بخرید و در واقع تقریبا تمام محدودیت هایی که در باب ویزا ذکر شد را نخواهید داشت.
یک نکته بسیار مهم: اگر شما کارت اقامت موقت یا دائم یکی از کشور های حوزه شنگن را بگیرید، قانونا در تمام کشورهای حوزه شنگن حقوق شهروندی دارید. برای مثال فردی که اقامت موقت خود را از کشور اتریش گرفته است می تواند از همان ابتدا در آلمان نیز کار، زندگی، تحصیل، افتتاح حساب و… داشته باشد.
البته معمولا ویزای کاری پس از چند سال به اقامت تبدیل می شود.
ث) تابعیت چیست؟ پس از گذر۳ تا ۵ سال از صدور کارت اقامت دائم (یعنی حدودا ۸ تا ۱۰ سال پس از اخذ اقامت موقت) شما امکان درخواست پاسپورت را خواهید داشت. در نظر داشته باشید برای دریافت پاسپورت باید تاریخ، زبان، قوانین مدنی و جغرافیای آن کشور را امتحان بدهید ولی اگر قبول نشدید نگران نباشید، می‌توانید هر چقدر خواستید دوباره اقدام کنید.
•    جمع بندی اخذ ویزا معمولا با هزینه کمتری می باشد و مناسب ترین راهکار برای افراد کم سن و سال و مجرد است. اما افراد متاهل مخصوصا افرادی که صاحب فرزند هستند باید به دنبال روش هایی باشند که از ابتدا به آنها شهروندی اعطا شود.

 

این مطلب در تاریخ جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۸ ارسال شده است .
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد .